fredag 17 april 2009

Skånes djurpark- en uppdatering från påsklovet!

Första dagen på påsklovet så åkte jag, Eimi och flickorna till Skånes djurpark. Jag och Tom åker dit flera gånger varje år och jag tror Maya var två månader första gången vi var där. För Eimi och Zoe var det premiär!

Vi tittade på många djur. Tyvärr var inte björnungarna ute men vi såg pappan. Maya tyckte han såg ledsen ut och sa:
-Mamma han är lessen för hans vänner kommer inte!

Något som Maya hade koll på var att det fanns ponnyhästar man fick rida på. Så här glad var hon när hjälmen åkte på. Både hon och Zoe red varsin runda och sen har Maya pratat om ridskolor och egna hästar sen dess. Suck! Låter dyrt! :)

(Vi tog alltså ridturen och sen gick vi vidare till älgarna. Maya konstaterade snabbt att dom stod ju nära... kunde man inte få rida på dom oxå??? Men ack nä.. så roligt ska vi inte ha det!)

Då låter träälgar betydligt billigare. Båda flickorna tyckte att det var superkul så vi spenderade en lång stund här. Det fanns också en naturhinderbana som flickorna tog sig fram igenom med hjälp av sina mammor (säger man så? låter som en regnbågsfamilj!)


Vem har sagt att inte mammor kan tycka att det är roligt med träälgar???!!! :)


Så här breda är vi!!! Flickorna ville gärna kolla läget och se om dom kunde matcha örnar och vråkar men än så länge är dom nog mer som små kråkor! Rysligt söta kråkor men dock.. kråkor!
Som pricken över i:t så blev det glass innan hemfärd. Både Maya och Zoe njöt av sina egenhändigt valda glassar.

Här är vi alla fyra fina flickor! Trötta och nöjda efter flera timmars vandring bland djur och natur. Jättehärligt! Detta hoppas jag gav mersmak så att flickorna Thorén följer med fler gånger.


Avslutar med en fin bild på våra flickor när dom, hand i hand, springer och kollar in alla änder, gäss och svanar.
Eimi och Zoe var här en stund idag också och flickorna leker så fint ihop. Vi har sagt det så många gånger men vi är så lyckliga att vi träffades där i väntrummet på vårdcentralen. Två blivande mamma som varken kände varandra eller några andra. Vi fann varann direkt och har blivit så goda vänner! :)
Kram M







3 kommentarer:

Anneli sa...

Åhh ni ser ut att ha haft en underbar dag! Men du har du klippt dig? Jag kände knappt igen dig, men tjusig är du!

Kraam Kärleken

Eimi Thorén sa...

hej, great entry, thanks for dragging us along, i think you will have no problem convincing us to follow with some other time. it was a great day, thanks for sharing with us. big hugs.

wanderingbonnie sa...

So fun to see the girls...and their mommies...having lots of fun! Miss you all!
Mormor Bonnie