måndag 1 november 2010

Höstlov

Idag börjar höstlovet, vilket innebär en hel vecka utan dagis, öppna förskola, kyrkis mm. Vi får alltså roa oss själva. Mina flickor har oftast inte några problem med att roa sig själva dock!
Maya hjälper gärna Anya att leka. Oftast utan att Anya faktiskt vill ha hjälpen! Här får Anya åka elefant.

Maya har ju alltid varit lite av en konstnär. Något som syns på alla våra väggar, vår spis, kylskåp mm. Verkar som om Anya har fått samma gener! Jag skyller allt på min morfar! :)


Maya går ju på kyrkis och där hade dom gjort den här fina kungakronan häromdagen. Maya hade den på sig heeeela tiden. Hon tog motvilligt av den när hon skulle sova. Prinsessklänningen hon fått av Kristin används också flitigt här hemma. Förra veckan hade dom fotografering på dagis och då lyckades jag kompromissa med Maya att hon fick ha kronan på sig på gruppfotot men INTE på de individuella korten.


Vi har haft det lite (läs: fruktansvärt) struligt med sömnen här hemma. Anya har varit orolig och gnällig på nätterna och sover bara PÅ oss. Vi har turats om att ligga med henne i soffan för att de andra ska få nattaro. Här är det dock dagtid och Anya tar en tupplur på pappa. Pappa lurar lika bra! :) Visst är dom söta?!

Nu har vi kommit så långt att Anya sover i puffen en stund på kvällen så man slipper sitta och hålla henne hela tiden. Jätteskönt! När Pappsen jobbar kväll är det i stort sett omöjligt att gå upp o natta Maya. Hon får somna i soffan. Här är det mammatid som gäller!! Äntligen! :)

I veckan som gick investerade vi i en ny kamera. Vår gamla har gått sönder och jag har saknat att kunna filma barnen. Vill ju kunna föreviga Anya nu när hon går och ja.. massa annat oxå så klart! Här provas kameran en stund när barnen busar!

Anya har lärt sig gå! Hon tar ganska många steg nu och hon är försiktigare än vad Maya var, tack och lov. I förrgår hade Anya ett projekt. Att ta sig till trappan och klättra i den. I väntan på att pappa skulle komma hem och montera upp grinden så fick vi försöka spärra dörren ut till hallen. Anya kom dock på en lösning! :) Hon är inte dum den ungen!

Vår resa till Eksjö förra helgen blev inställd eftersom Inger blev sjuk men nu till helgen ska den förhoppningsvis bli av. Maya ser fram emot att baka kanelbullar och jag ser fram emot bara att mysa och umgås.

Idag hoppas jag få höra av familjen Mauritzon som kommer hem från Turkiet! Hoppas dom har haft en skön semester!!

Inga kommentarer: