söndag 5 december 2010

Äventyr i Danmark

I helgen har jag och min man äntligen varit iväg på tu man hand! Vi åkte till Bromölla tidigt lördag förmiddag och lämnade över våra flickor i Conny och Erikas vård. Erika körde oss till stationen och därifrån tog vi tåget till Köpenhamn. Vi hade varit i valet och kvalet om tåget efter att ha läst om Sjs vanliga kaos men vi chansade. Med undantag för ett felvalt spår och en backning för att rätta till så kom vi fram till danska hufvudstaden i exakt utlovad tid!

Vi kunde inte checka in på hotellet förrän tre så vi gick och letade restaurang och åt lunch, vilket till min förvirring heter frokost i Danmark. Vi tog en vända på Ströget också och där var det pyntat och fint med stora röda hjärtan mellan husen. Vilken blandning av affärer, människor och dofter.

Efter lunchen letade vi upp vårt hotell som hette Wake up Copenhagen. Vi checkade in och åkte sen upp och ner i hissen utan att ha någon som helst koll. Till slut lyckades vi hamna med en man som använde sitt rumskort för att få hissen att lyda så då gjorde vi detsamma och hamnade rätt! :)
Inne på hotellrummet kunde vi inte tända lamporna förrän Tom kom på att även här var man tvungen att använda kortet. Nu är vi världsvana och har full koll på tekniken! :D

Dusch och vila (nåja) innan vi gick ut på stan igen framåt kvällningen. Vi letade först efter en halsduk åt Tom för han hade glömt sin hemma men de flesta affärer hade börjat stänga och dom som hade öppet fortfarande var antingen svindyra eller halsdukslösa! Vi gick till Sultan Palace och åt turkisk buffé istället. Tom beställde Fladöl och jag beställde en lille en! :D

Kallt var det och snöigt var det och blåsigt var det men vi valde ändå att skippa taxi och promenera vart vi skulle och det känns i benen idag men skönt var det faktiskt!
Jag hade ju sett fram emot att få sova en hel natt. Tror ni jag kunde sova??? Näääääääääääädå! Jag vände och vred mig och låg i nån sorts halvdvala hela natten. Är det inte typiskt?! Men det var ändå skönt att kunna ligga kvar i sängen i morse.

Efter dusch och påklädning så checkade vi ut och gick sen till ett ställe som hette Hollywood och åt en maffig frukost (morgenmad)sbuffé. Ägg, bacon, pannkakor, fil och massa annat gott tillsammans med en stor Kaffe Latte.

En runda på Ströget igen gav utdelning i form av ett litet tomtetroll till Maya och en halsduk till Tom. Sen styrde vi kosan mot Tivoli. Det snöade men var inte alls lika kallt som dagen igår. Vi gick runt och tittade på allt som fanns att titta på, gick in på ett mysigt ställe och drack glögg och bara mös innan vi skulle åka hem.

När vi kom till centralen så visade det sig att vårt tåg som skulle gå 13.43 var en kvart försenat. Nåja, suckade vi.. är det bara en kvart så. Tji fick vi visade det sig. När vi väl kom på tåget så var jag nojjig för att det stod Kristianstad och inte Karlskrona på infoskyltarna. Inte vårt största problem det heller. När vi passerat Eslöv så var det plötsligt stopp. I TVÅ TIMMAR stod vi bakom ett j-a godståg bara för att nån j-l i Höör hade ringt och sagt att det lät konstigt om godståget. Alltså stannade det 700 meter långa godståget mitt i ödemarken och sen skulle två man granska alla hjulen för att se om nåt av dom lät!!!! Där satt vi!
När vi sen äntligen kom igång igen visade det sig att dom hade förfrusna växlar i Hässleholm så vår tågvärd fick gå av med jämna mellanrum och själv kolla att alla växlar var rätt och riktiga!!
Han var något less!
Till slut kom vi till Kristianstad och där fick vi vänta i nästan en timme innan vi äntligen fick stiga på ett nytt tåg och åka vidare till Bromölla!

Jaja.. vilket kaos!!! Men skönt var det att äntligen komma hem till våra fina flickor och få krama dom! Jag är så glad att jag och Tom är så lika i det fallet. Vi tycker om att åka iväg nån gång då och då. Men vi ÄLSKAR att komma hem igen och bara vara hemma med vår familj!

Hur som helst så är vi evigt tacksamma för att Conny och Erika tagit så väl hand om våra flickor. Hoppas vi kan ge igen nån gång!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så danskarna kallar lunch för frukost? Jag som fått för mig att ni kallar lunch för middag.
/Bosse Badboll