onsdag 29 juli 2009

Semestermys!

I lördags åkte vi till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Vi hade pratat om det så länge och nu äntligen var det dags. Tack och lov att vi hade Mayas vagn med så jag kunde hänga på den för det var en stor park med massor att se!
Den här stora boken med citat ur alla sagorna var maffig att se!

I Katthult fanns det massor av djur. En del levande och en del av ek. Maya tyckte nog att det var säkrast att leka med de träiga! :)

På en bänk satt Emil och Alfred och sjöng sånger och spelade dragspel. Lina var också med och sjöng "hujedamej sånt barn han var" men Maya utforskade hellre krypplankan mellan snickerboa och matboa. :) Det var så mycket barn runt Emil så hon tyckte nog det var säkrast att roa sig med annat!

I Körsbärsdalen var det teater på gång. Jussi.. förrädaren!! Maya tyckte att det var lite läskigt men fasligt spännande!

Vi spenderade en bra stund på lilla Bråkmakargatan. Där fanns massor av små små hus som Maya sprang runt i. Hon tyckte att det var jättemysigt att allt var precis lagom till henne!
Hon hade så skoj att hon missade familjen Rövardotter som kom och gick förbi! :)

Här står våran fina flicka och försöker bestämma sig för vart hon ska springa och busa härnäst!

Efter matstopp med god mat, var det dags för teater. Madicken på bal. Tyvärr var det mamma som höll i kameran och hon var mer intresserad av att teatern var teckentolkad så hon tog bara kort på tolkarna! :S :D
Här berättas det om när Alva snodde laxen mitt framför näsan på borgmästarinnan! :)

"Pilutta dig en hemlighet.. pilutta dig som ingen ingen vet.."

Med jämna mellanrum runt om i parken fanns det lekplatser och på lekplatserna fanns det rutchkanor och vem gillar rutchkanor om inte MAYA!!! :D

På vägen upp tjatade hon dessutom om att hon ville åka karusell och vi sa om och om igen att det finns inga karuseller på Astrid Lindgrens värld.
Vad tror ni ungen hittade??? En karusell.. om än liten!! Hon var helnöjd! :)

Vårat lilla bustroll är inte rädd för mycket. Här är hon högt uppflugen i Mattisborgen och beundrar helvetesgapet. Jättespännande!

Pappa och Maya har varit i Vargklämman och tittat och nu får Maya syn på mamma som sitter så snällt och väntar! :)

I Nils Karlsson Pysslings hus var allt JÄTTESTORT! Säng, bord, stolar.. ja allt! Maya var impad!

Mayas favorit just nu är Madicken och speciellt rolig är scenen ur filmen där Madicken och Lisabeth är på utflykt och Madicken hoppar från taket med ett paraply. Gissa om vår flicka blev lycklig när vi kom till Junibacken och det precis var dags för "hoppet"!

Madicken föll och fick hjärnskakning och fick vila medans Alva sjöng sånger med alla barnen för att hjälpa Madicken att piggna till!

Både pappa och Maya tyckte nog att det var lite mysigt! Det ser så ut i alla fall! :)

Efter ganska många timmar och mycket bus så kom vi äntligen fram till Villa Villerkulla och fick träffa Pippi!!! Maya var lyrisk!
När Pippi hoppade ombord på Hoppetossa och åkte iväg blev Maya helt förtvivlad. Hon ville verkligen inte gå därifrån!

"Adjö lilla Pippi adjö" tecknar tolken medans de andra sjunger. Maya satt på kajkanten och dinglade fötterna i vattnet och vinkade farväl till Pippi.

Maya piggnade till och blev gladare sen när hon fick klättra i sockerdricksträdet med skydd av pappas starka arm!

Innan vi åkte hem hann vi med att leka Emil och Ida.....

.... Pippi Långstrump.....

.... och Karlsson, Karlsson, världens bästa Karlsson och Lillebror! :)
Detta var bara några av bilderna från en skön men ganska tuff dag! Vi har bestämt att när (inte om) vi åker dit nästa gång så ska vi stanna över natten så att vi kan dela parken på två dagar. Maya var alldeles för trött mot slutet för att kunna njuta av allt som fanns att uppleva!
Det sista vi gjorde innan hemfärd så var vi i souvenirbutiken och tittade. Det var dyrt men vi kom ändå iväg med:
- En Pippi-tröja
- En Lilla Gubben
- Solskydd till bilen med Pippi på
Dessutom lite chokladguldpengar och krummelurpiller! :)
På vägen mot utgången höll mamma på att bli rånad av Dunder-Karlsson och Blom! :) Vi hade träffat på Kling och Klang i början av parken men nu lös dom minsann med sin frånvaro.
Tack och lov så tog dom inget så vi klarade oss helskinnade ut ur parken.
Vi stannade och åt på en grill i Vimmerby. Maya spenderade stoppet i bollhavet. Att hon tyar den ungen!!!!
Efter maten satte vi oss i bilen och gav oss iväg på den tre timmar långa bilresan hemåt. En halvtimme efter att vi lämnat Vimmerby sov Maya gott med sin Lilla Gubben i famnen! :)
M




















1 kommentar:

Anneli sa...

Låter som en mysig dag men intensiv och du med dina krämpor. Men låter som det är väl värt ett besök. Var det dyrt att gå in? Får bli när barna blivit större.

Kram