tisdag 29 december 2009

Nedräkning till bebis!

Idag var vi hos barnmorskan på kontroll och då låg våran lill* bebis i tvärläge i magen. Eftersom dom även uppskattar bebis till att väga fyra kilo så tyckte Birgitta att vi skulle åka in till förlossningen för bedömning om ev igångsättning. Kändes lite som Deja Vu eftersom det var så det gick med Maya också. Då visste vi inte att hon låg i säte förren vi kom in på förlossningen men ändå.
Hur som helst.. vi lämnade Maya hos mormor och åkte in på förlossningen. Spenderade en timme med kanal5s såpor eftersom doktorn var upptagen med någon liten bebis som ville ut.
När vi väl kom in till undersökning som ville dom göra ett till viktuppskattningsultraljud eftersom dom sa att i våra journaler stod att bebis bara vägde runt 3 kilo. Vi visste ju att det var fel men visst.. kör på! :)
Ultraljudet tog lång tid eftersom bebis var busig och rörde på sig mycket. Både en undersköterska och överläkaren var inne och kollade och mätte och efter ca femtio minuter så kom beskedet: Bebis är stor! Bebis väger FEM KILO!!!!
Både jag och Tom bara gapade! :) Fem kilo är ju hur mycket som helst!
Överläkaren sa att dom alltid rekommenderar snitt när det är ett så stort barn och det tackade iaf jag för!
Så nu har vi fått ett slutdatum för den här graviditeten. På tisdag den 5 januari får vi äntligen träffa krabaten som bor i min mage och se vad det är för en liten en!
Imorron ska vi in för alla förberedande undersökningar och provtagningar, träffa narkosläkare mm. Så det blir födelsedagsfirande på sjukhuset på förmiddagen! Maya får, tack och lov, vara hos Zoe. Olidligt för henne att följa med på en massa undersökningar och att sitta och vänta emellan.
Känns konstigt att veta att om en vecka sitter vi här med våran bebis! Nu ska vi bara ta det lugnt över nyår och över helgen. Förbereda allting. Tvätta och fixa i ordning spjälsängen. Städa och göra fint här. Förbereda Maya så gott det går!
Mysigt, spännande, pirrigt..

Ha en bra nyår alla!

Inga kommentarer: