lördag 26 december 2009

Jul och mys i dagarna två!

Så blev det äntligen julafton! Som Maya har längtat! Efter lite sista-minuten-shopping så åkte vi till mormor och där var redan förberedelserna för maten i full gång! Det luktade jättegott. Jag och Lina satt och höll sällskap medan mamma värmde, stekte och la upp.

Maya har rätta takterna inne med drickan. Först en mun full och sen ett långt aaaaaaaaaaaaaah!

En lycklig men lite blyg tös försöker flirta in sig hos tomten. Inte för att det behövdes så mycket. 95% av julklapparna tillföll ändå Maya! :)

Tomten fick till slut en kram i alla fall som tack för alla presenter! God Luuuuul sa Maya och vinkade adjö till honom innan hon tog itu med att packa upp alla paketen!

Här sitter vi som inte fick så många paket och beskådar pappersrivandet! Andreas och Macke fick assistera som snörborttagare. Eller åtminstonde Andreas som satt närmast!

Efter att uppackandet var klart så skulle ju alla klapparna testas så klart! Sandra och Maya tog itu med pärlplattorna och spelade sen memory av olika slag.

Här var nog den populäraste klappen för kvällen. En mikrofon som man kan sjunga i, komplett med högtalare. Här skulle skapas "mogusik"! Maya roade oss till och från under hela kvällen med allt från julsånger till något som lät som finska!

Hon hann också leka lite mamma-pappa-barn med Britt och tomtarna! :)

En mysig julafton precis som vanligt! Vi blev mätta och nöjda allihop och fick som vanligt lite nattamat med oss hem. Lina följde med och skulle titta på nån bra film men det slutade med att både hon och jag somnade i varsin hörna av soffan. :)

Juldagen spenderades hos Farmor och Sven. Vi fick god mat, kassler och potatis, och sen blev det klappöppning där också. Maya fick docka och tomte, kläder och gott. En riktigt mysig juldag!

Idag är det annandag Jul och här ska göras så lite som det absolut går. Min käre make har precis städat undan julklappskartonger och diskat. Underbara älskade! Maya bygger med sitt lego och tittar på Pingu. Jag tror jag ska gå och göra dem sällskap i soffan!

Till sist.. Stort grattis till Eimi som fyller en hel massa år idag! :) Hipp hipp.. Hurra hurra hurra Hurraaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :D

Kram på er alla

1 kommentar:

Eimi Thorén sa...

looks like you guys had a great jul! but really, you should know better, than to buse so! you are even older than i am! big hugs!